Κιμάς σόγιας με μακαρόνια

από | Αυγ 1, 2020 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegan, Vegeterian, Κυρίως
Συστατικά: Ζυμαρικά, Σόγια
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Συχνά ονομάζεται «κρέας χωρίς κόκαλα» ή «κρέας από το χωράφι». Η σόγια σε αντίθεση με το κρέας, περιέχει πρωτεΐνες χωρίς χοληστερόλη, για σύγχρονη υγιεινή διατροφή.

Η σόγια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, κάλιο και πηγή μαγνησίου. Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην αύξηση και στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, ενώ το κάλιο και το μαγνήσιο στη φυσιολογική λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες και το μαγνήσιο συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, μέσα στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Κιμάς σόγιας με μακαρόνια

Ingredients
  

  • 300 γρ. σόγια
  • 3 κούπες νερό
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Βάζεις σε κατσαρόλα το νερό, προσθέτεις αλάτι, 1 κγ μοσχοκάρυδο και 1 κγ κανέλα και προσθετεις την σόγια. Όταν πάρει βράση την βγάζεις από την φωτιά και την αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά. Μετέπειτα την σουρώνεις, την ξεπλένεις με κρύο νερό και την στίβεις πολύ καλά για να βγάλει όλα τα νερά της.
Στην κατσαρόλα τσιγαρίζεις σκόρδο, κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο καρότο. Προσθέτεις την βρασμένη σόγια και ανακατεύεις για λίγη ώρα. Σβήνεις με την σόγια σως και το κρασί. Προσθέτεις τον μαιντανό και την ντομάτα, ανακατεύεις, βάζεις αλάτι , πιπέρι και μια κσ κέτσαπ. Χαμηλώνεις την φωτιά και σκεπασμένη την μαγειρεύεις.
Ελέγχεις συχνά, ανακατεύεις και συμπληρώνεις με ζεστό νερό αν στεγνωσει γρηγορα, με αλάτι και πιπέρι κατα βουληση. Δοκιμάζεις κυρίως με τα καρότα και περίπου μετά απο 30 λεπτά είναι έτοιμη. Προσοχή την αφήνεις στην κατσαρόλα, μέχρι να την χρησιμοποιήσεις.
Βράζεις τα μακαρόνια και σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα όπως συνηθίζεις.

Για την Συνταγή

  • Ιδέα: Fytro
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 1/8/20

 

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις