Σολομός μεγειρεμένος κοντά στις Ιαπωνικές συνήθειες, εύκολα και γρήγορα στο τραπέζι σου.
Σολομός μαριναρισμένος με σογια στο τηγάνι
Ingredients
- 4 φιλέτα σολομού (με δέρμα)
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. χυμός τζίντζερ
- 3 κ.σ. σόγια σως
- 3 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. lime
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- σουσάμι
Notes
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Σολομός με σάλτσα σόγιας και μέλι
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 16/11/20
Μια μερίδα σολομού (90 έως 120 γρ) έχει περίπου 200 θερμίδες. Πρόκεται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA). Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών. Ακόμα είναι μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Β12 ενώ επίσης περιέχει σε μεγάλο βαθμό κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος και η βιταμίνη D. Η πραγματική συμβολή του σολομού στην ανθρώπινη υγεία είναι η μεγάλη περιεκτικότητα του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι «απαραίτητα», καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει
0 Σχόλια