Σολομός μαριναρισμένος με σογια στο τηγάνι

από | Νοέ 16, 2020 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως

Σολομός μεγειρεμένος κοντά στις Ιαπωνικές συνήθειες, εύκολα και γρήγορα στο τραπέζι σου.

Σολομός μαριναρισμένος με σογια στο τηγάνι

Ingredients
  

  • 4 φιλέτα σολομού (με δέρμα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. χυμός τζίντζερ
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. lime
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • σουσάμι

Notes

Αγοράζουμε φρεσκο φιλετο σολομού με το δέρμα (γύρω στα 300γρ το καθένα) και ετοιμάζουμε τη μαρινάδα βάζοντας το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σόγια, το μέλι και το λάιμ σε ένα σακουλάκι φύλαξης τροφίμων. Ανακατεύουμε και εκεί βάζουμε τα φιλέτα σολομού στο ψυγείο για το λιγότερο 30 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τόσο όσο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τον σολομό απ΄ την πλευρά του δέρματος. Μετά από 3-4 λεπτά τον γυρίζουμε απ’ την άλλη πλευρά και τότε ρίχνουμε την μαρινάδα που μας έχει μείνει στο σακουλάκι. Αφήνουμε να γλασάρει λίγο η σάλτσα μας και αφαιρούμε το τηγάνι.
Συνοδέυουμε με ρύζι μπασμάτι στο ατμό, περιχύνουμε με την σάλτσα και προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο και σουσάμι.

Για την Συνταγή

Μια μερίδα σολομού (90 έως 120 γρ) έχει περίπου 200 θερμίδες. Πρόκεται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA). Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών. Ακόμα είναι μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Β12 ενώ επίσης περιέχει σε μεγάλο βαθμό κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος και η βιταμίνη D. Η πραγματική συμβολή του σολομού στην ανθρώπινη υγεία είναι η μεγάλη περιεκτικότητα του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι «απαραίτητα», καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις