Go Back

Ζοχοί με πιπεριές Φλωρίνης, αγγουράκι τουρσί και καπνιστή πάπρικα

Ingredients
  

  • 1/2 κιλό ζοχοί
  • 4-5 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
  • 7-8 αγγουράκια τουρσί σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κτσ ξύδι
  • 1/2 κτγ καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • αλάτι

Notes

Πλένουμε καλά τους ζοχούς, τους στραγγίζουμε και τους καθαρίζουμε από ρίζες και τα μαραμένα κίτρινα ή σάπια φύλλα. Τους κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τους βράζουμε για 5-7 λεπτά σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει (μετράμε τον χρόνο από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση), μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανοί. Αν είναι σκληροί, ίσως χρειαστούν μερικά λεπτά βράσιμο ακόμα.
Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το τουρσί και ανακατεύουμε. 
Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι με το σκόρδο, το ξίδι, την πάπρικα, το μπούκοβο και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνουν λεία σάλτσα.
Περιχύνουμε τα χόρτα και σερβίρουμε.
Για την Συνταγή