Go Back

Κεφτέδες κόκκινης φακής με σως ταχινιού

Ingredients
  

  • 300 γρ φακές κόκκινες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κτσ ντοματοπελτές
  • 1 κτσ ρίγανη
  • 150 γρ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • 100 ml ταχίνι
  • 1 κτσ μαιντανός
  • ½ λεμόνι χυμός
  • 100 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο

Notes

Οι κόκκινες φακές δεν θέλουν καν βράσιμο για τη συγκεκριμένη συνταγή παρά μόνο μούλιασμα. Αφήστε τις σκεπασμένες μέσα σε μπόλικο νερό για 2 ώρες και έπειτα είναι έτοιμες για χρήση.
Στραγγίστε και ρίξτε τις φακές στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή κρεμμύδι, σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό, ρίγανη, ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο. Χτυπήστε καλά. 
Πλάστε τους κεφτέδες και βάλτε τους σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ταψί. Ψήστε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς αφού προθερμάνετε τον φούρνο. Στα μισά του χρόνου γυρίστε τους κεφτέδες σας.
Παράλληλα σε ενα μπώλ ανακατέψτε πολύ καλά ταχίνι, μαιντανό, λεμόνι, λίγο σκόρδο σε σκόνη, ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και βάλτε σιγά-σιγά το νερό για να αποκτήσετε την υφή που θέλετε.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες φακής και απλώνουμε απο πάνω πλούσια ποσότητα σως ταχινιού.
Για την Συνταγή