Go Back

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Ingredients
  

  • 500 γρ Πέρκα φρέσκια
  • 500 γρ πατάτα(ες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 100 γρ πορτοκάλι χυμός
  • ½ λεμόνι χυμός
  • 1 κτγ κουρκουμάς
  • 1 κτγ μουστάρδα με μέλι
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι

Notes

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, μουστάρδα, και τον κουρκουμά. Με ένα πιρούνι τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και μαζί με το χοντροκομμένο κρεμμύδι τα περνάμε από το μπολ με το μείγμα. Φροντίζουμε να πάει το μείγμα παντού και τα βάζουμε στο ταψί μας. Προσθετουμε μισή δόση απο ενα φλυτζάνι του καφέ νερό και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 60 λεπτά για να μαγειρευτούν οι πατάτες.
Παράλληλα στο μπολ με το μείγμα που έχει παραμείνει βυθίζουμε τα φιλέτα ψαριού για να μαριναρισθούν.
Προσθέτουμε το ψάρι πάνω απο τις πατάτες (προτείνω να τις λιώσετε ελαφρά με ενα πηρούνι) και προσθέτουμε υπολειπόμενο μείγμα. Συμπληρώνουμε με χοντρό αλάτι και ψήνουμε για επιπλέον 15 λεπτά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την υπέροχη γεύση που παίρνουν και το ψάρι και οι πατάτες από τα υλικά που έχει. Καλή όρεξη!
Για την Συνταγή