Τόνος Tataki

από | Ιούν 18, 2020 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Ψαρικά
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Ο τόνος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους

Ο φρέσκος τόνος έχει Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιφλεγμονώδη δράση και καρδιαγγειακά οφέλη. Ακολουθεί το σπάνιο να βρεις διατροφικά σελήνιο και το φυλλικό οξύ.

Κάθε τόνος έχει και ένα μειονέκτημα: λόγω της διατροφής του απορροφά βαρέα μέταλλα τα οποία συσσωρεύονται στον οργανισμό του. Ένα τρικ του φρέσκου τόνου είναι να επιλέξεις φιλέτα από νεαρό ψάρι. Τόσο ο Ελληνικός που ψαρεύεται στην Εύβοια και τις Σποράδες, όσο και του Ατλαντικού είναι το ίδιο ασφαλείς.

Τόνος Tataki

Ingredients
  

  • φιλέτο φρέσκου τόνου
  • λίγο λευκό σουσάμι
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2-3 κ.σ. σόγια σως
  • 1 χυμό από lime
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • φύτρες φασολιού (προαιρετικό)
  • τσίλι πιπεριά (προαιρετικό)

Notes

Ψιλοκόβεις κρεμμυδάκια, τζίνταερ και σε εένα μπολ ανακατευεις καλά όλα τα υλικά εκτός απο το ψάρι.
Στο ξύλο κοπής βάζεις το φιλέτο του τόνου, τον αλατίζεις και πιπερώνεις. Στο τηγάνι τον τσιγαρίζεις με πολύ λίγο λάδι, απο κάθε πλευρά ίσα να αλλάξει χρώμμα. Τον βγάζεις και με το καλά ακονισμένο μαχαίρι σου τον κόβεις  σε λεπτές φέτες. Τον σερβίρεις σε ενα ρηχό πιατο και του βάζεις απο πάνω τις φύτρες φασολιού, την τσίλι πιπεριά και το σουσάμι. Στιο κέντρο του πιάτου βάζεις το μπολ με την σως και σερβίρεις.
Για να τον φας πέρνεις καθε φέτα τον βουτάς στην σως και τον απολαμβάνεις!

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις