Του τσοπάνη η σαλάτα

από | Σεπ 10, 2016 | 0 Σχόλια

Ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι πιπεριά και μαϊντανός όπως την τρώνε οι γείτονες μας οι Τούρκοι. Çoban salatası (Τσομπάν σαλατασί)

Του τσοπάνη η σαλάτα

Ingredients
  

  • 1 ντομάτα ώριμη μεγάλη ψιλοκομμένη
  • 1 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη Φωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι χυμός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Ξεφλουδίζεις την ντομάτα και την κόβεις σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και στην σαλατιέρα τα ανακατεύεις. Προσθέτεις κατά βούληση ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι και την σερβίρεις.
Επίσης είναι ιδανική για να ανακατευθεί με ρύζι βρασμένο. Ιδιαίτερα αυτός ο συνδυασμός θα μπορούσα να τον καταχωρήσω ως ξεχωριστή συνταγή για κρύο ρύζι.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Για την Συνταγή
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 10/09/16
  • Αρχική ιδέα: Στην Κωνσταντινούπολη ένα βράδυ

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις