Ταχίνι κακάο με τυρί κρέμα και αμύγδαλα, γρήγορο γλυκό για δύσκολες στιγμές, απίθανο σε γεύση.

Συστατικά:

  • 50 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
  • 75 γραμμάρια βούτυρο lurpak
  • 400 γραμμάρια ταχίνι με κακάο (έτοιμο ή το φτιάχνετε μόνοι σας)
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα φλούδα
  • 500 γραμμάρια καλής ποιότητας τυρί κρέμα (Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια) σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες Συνταγής:

Σε μίξερ, σπάστε τα μπισκότα, προσθέστε το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας από το ταχίνι με κακάο που έχετε και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα υγρό, αμμώδες μείγμα. Απλώστε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψάκι ή σε όποιο άλλο βαθύ σκεύος διαμέτρου 23 εκατοστών και πιέστε στη βάση, είτε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετήστε το σκεύος με την βάση μπισκότου στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.

Χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο ταχίνι με κακάο στο μείγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα πάνω στην βάση που έχετε βάλει στο ψυγείο και πασπαλίστε το με τα αμύγδαλα.

Για την Συνταγή