Τζατζίκι

από | Μάι 2, 2021 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Αγγούρι, Γιαούρτι
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Τζατζίκι δροσερό, σκορδάτο πάντα γευστικό

Τζατζίκι

Ingredients
  

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι
  • 1-3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Καθαρίζεις το αγγούρι και το τρίβεις στον τρίφτη. Βάζεις το αγγούρι μέσα σε μία πετσέτα, που έχεις τοποθετήσει μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτεις αλάτι και 1 κ.σ. μηλόξιδο. Στραγγίζεις πολύ καλά το αγγούρι με την πετσέτα. Πρέπει να τη σφίξεις πολύ για να φύγει όλη η υγρασία.
Βάζεις το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτεις το αγγούρι και τις άλλες 2 κ.σ. μηλόξιδο. Πολτοποιείς το σκόρδο μαζι με ελαιόλαδο και το προσθέτεις στο γιαούρτι. Ψιλοκόβεις τον άνηθο, τον προσθέτεις στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις.

Για την Συνταγή

  • Ιδέα: Μάμα Μπρούνα
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 2/5/21

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις