Ζυμαρικά με σάλτσα από πράσο και μανιτάρια. Διατροφή νόστιμη, θρεπτική ιδανική για να φάνε και τα παιδιά πράσα χωρίς να το γνωρίζουν.
Ένα φλιτζάνι πράσα, δηλαδή σχεδόν ένα ολόκληρο πράσο, παρέχει μόλις 54 θερμίδες κι έτσι τα πράσα μπορούν να προσθέσουν όγκο στο γεύμα σας και να σας κρατήσουν πλήρεις, χωρίς να προσθέσουν στην πρόσληψη των θερμίδων σας. Τα πράσα χρησιμεύουν ως μία εξαιρετική πηγή βιταμινών και επίσης προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία σας χάρη στα φυτοθρεπτικά συστατικά τους.
Ζυμαρικά με σάλτσα από πράσο και μανιτάρια
Ingredients
- 1/2 πακέτο μανιτάρια (περίπου 250 γρ.)
- λίγο μαϊντανό
- 1 μεγάλο πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κύβο λαχανικών-μία κούπα νερό
- 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά
- 200 ml κρέμα καρύδας
- αλάτι
- πιπέρι
Notes
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Τρίχρωμα ζυμαρικά με πράσο
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 19/12/20
Γνώριζες ότι:
Η κατανάλωση πράσων σχετίζεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων τύπων καρκίνου, κυρίως του παχέος εντέρου και του προστάτη. Η ιδιότητά τους αυτή αποδίδεται τόσο στην κερκετίνη, όσο και σε άλλες περιεχόμενες σε αυτά ουσίες που αναστέλλουν τους καρκινικούς όγκους. Έρευνες έχουν δείξει ακόμη ότι, η καμφερόλη καταπολεμά τον καρκίνο των ωοθηκών στις γυναίκες.
Τα πράσα βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει μολύνσεις και φλεγμονές. Εξαιτίας της ιδιότητάς τους αυτής, η συχνή κατανάλωσή τους βοηθά ιδιαίτερα σε περιπτώσεις αρθρίτιδας και φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος
Λόγω της περιεκτικότητάς του σε πτητικά έλαια, ο χυμός του πράσου έχει ευεργετική δράση για το αναπνευστικό σύστημα. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη γρίπη, το κρυολόγημα
Από την αρχαιότητα είναι γνωστές οι αφροδισιακές ιδιότητες του πράσου όπως επίσης και του κρεμμυδιού και του σκόρδου. Η αφροδισιακή δράση του πράσου ενισχύεται όταν συνδυάζεται με το σέλινο.
0 Σχόλια