Ζυμαρικά με σάλτσα από πράσο και μανιτάρια

από | Δεκ 19, 2020 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Ζυμαρικά με σάλτσα από πράσο και μανιτάρια. Διατροφή νόστιμη, θρεπτική ιδανική για να φάνε και τα παιδιά πράσα χωρίς να το γνωρίζουν.

Ένα φλιτζάνι πράσα, δηλαδή σχεδόν ένα ολόκληρο πράσο, παρέχει μόλις 54 θερμίδες κι έτσι τα πράσα μπορούν να προσθέσουν όγκο στο γεύμα σας και να σας κρατήσουν πλήρεις, χωρίς να προσθέσουν στην πρόσληψη των θερμίδων σας. Τα πράσα χρησιμεύουν ως μία εξαιρετική πηγή βιταμινών και επίσης προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία σας χάρη στα φυτοθρεπτικά συστατικά τους.

Ζυμαρικά με σάλτσα από πράσο και μανιτάρια

Ingredients
  

  • 1/2 πακέτο μανιτάρια (περίπου 250 γρ.)
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κύβο λαχανικών-μία κούπα νερό
  • 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά
  • 200 ml κρέμα καρύδας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Κόβεις τα μανιτάρια σε λωρίδες, το πράσο σε ροδέλες και ψιλοκόβεις το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι σοτάρεις σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο με το σκόρδο και τα μανιτάρια για 3'. Προσθέτεις το πράσο, την πράσινη πιπεριά και συνεχίζεις το σωτάρισμα για άλλα 3-4'. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και σβήνεις με το κρασί. Αφήνεις τα λαχανικά να πιουν το κρασί και να μαλακώσουν. Στο τέλος προσθετεις την κρέμα καρύδας και ανακατεύεις απαλά και το αφήνεις να σιγοβράσει τόσο όσο. Τέλος προτέινω με το μούλτι χειρός να ομογενοποιήσεις την σαλτσα.
Οταν βράσουν τα ζυμαρικά κρατάς λίγο απο το νερό τους και το προσθέτεις στην σάλτσα. Στην κατσαρόλα με τα ετοιμα βουτηρωμένα μακαρόνια προσθέτεις λίγο σάλτσα και ανακαταυέις. Σερβίρεις ώς συνήθως προσθέτοντας σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα

Για την Συνταγή

Γνώριζες ότι:

Η κατανάλωση πράσων σχετίζεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διάφορων τύπων καρκίνου, κυρίως του παχέος εντέρου και του προστάτη. Η ιδιότητά τους αυτή αποδίδεται τόσο στην κερκετίνη, όσο και σε άλλες περιεχόμενες σε αυτά ουσίες που αναστέλλουν τους καρκινικούς όγκους. Έρευνες έχουν δείξει ακόμη ότι, η καμφερόλη καταπολεμά τον καρκίνο των ωοθηκών στις γυναίκες.
Τα πράσα βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει μολύνσεις και φλεγμονές. Εξαιτίας της ιδιότητάς τους αυτής, η συχνή κατανάλωσή τους βοηθά ιδιαίτερα σε περιπτώσεις αρθρίτιδας και φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος

Λόγω της περιεκτικότητάς του σε πτητικά έλαια, ο χυμός του πράσου έχει ευεργετική δράση για το αναπνευστικό σύστημα. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη γρίπη, το κρυολόγημα

Από την αρχαιότητα είναι γνωστές οι αφροδισιακές ιδιότητες του πράσου ­ όπως επίσης και του κρεμμυδιού και του σκόρδου. Η αφροδισιακή δράση του πράσου ενισχύεται όταν συνδυάζεται με το σέλινο.

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις