Go Back

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, φέτα, βασιλικό & αμύγδαλα

Ingredients
  

  • 500-750 γρ. κολοκυθάκια μικρά
  • 5 κσ. λάδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 2 κσ. βασιλικό ψιλοκομμένο ή ξερό
  • 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψυχα χοντροκομμένη
  • 250 γρ. σκληρή φέτα λιωμένη με το πιρούνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Κολοκυθάκια:
Κόψτε τις άκρες από τα κολοκύθια και βάλτε τα για μισή ώρα σε λεκάνη με παγωμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια. Στραγγίξτε και στεγνώστε τα σε μία πετσέτα. Έπειτα, κόψτε τα κατά μήκος στην μέση και αφού το κάνουμε αυτό, τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζουμε τα κολοκύθια, το λάδι, το σκόρδο, το αλάτι και τον ζωμό ή το νερό, ίσα να σκεπάσει την βάση τού τηγανιού. Τα σκεπάζουμε και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε μέχρι τα κολοκύθια να αρχίσουν να μαλακώνουν (7-8'). Τα ξεσκεπάζουμε και σε δυνατή φωτιά συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ανακατεύουμε αλλά προσεκτικά μην τα λιώσουμε. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, την αμυγδαλόψιχα και τον βασιλικό. Τέλος, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα.
Ζυμαρικά:
Βράζουμε τα σπαγγέτι και σε μια γαβάθα ή και στο ίδιο το σκεύος τα ανακατεύουμε με το μείγμα, προσθέτουμε την φέτα, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι ανάλογα.