Χωρίστε στα δύο το ρόδι, το ένα μέρος το κάνετε χυμό και το άλλο μέρος το κρατάτε. Προσθέστε στον χυμό του ροδιού, μισό λεμόνι ή και παραπάνω (δοκιμάζετε), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Ξεχωρίστε και κόψτε σε κομμάτια τον σολομό. Απλώστε τον στο επιθυμητό πιάτο σερβιρίσματος και προσθέστε τον χυμό. Από πάνω μοιράστε το υπόλοιπο ρόδι, προσθέστε πιπέρι αν θέλετε και αφήστε το λίγο να μαριναριστεί πριν το σερβίρεται. Προσοχή φροντίστε όλα τα μέρη του σολομού να πάρουν από τον χυμό.