Go Back

Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον, ρόδι κ κουκουνάρι

Ingredients
  

  • 400-500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών κατεψυγμένα (μισό πακέτο)
  • 4-5 λωρίδες μπέικον κομμένο σε κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι μικρό και ψιλοκομμένο
  • 1/2 ρόδι
  • 2 κσ. κουκουνάρι
  • 2 κσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κουκουνάρια. Κουνάμε το τηγάνι να το καβουρδίσουμε και τα αδειάζουμε σε ένα πιατάκι. Χαμηλώνουμε την ένταση σε μέτρια και προσθέτουμε το μπέικον, το αφήνουμε να σιγοψηθεί και να αποβάλει το λίπος του για να γίνει τραγανό.  Όταν είναι έτοιμο το απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Πετάμε το λίπος από το τηγάνι (δεν το σκουπίζουμε) προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να καραμελώσει. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη μαζί με το μπέικον.
Τα λαχανάκια τα ξεπαγώνουμε, πλένουμε, βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα και τα βράζουμε (ατμός 15 λεπτά ή σε αλατισμένο νερό). Τέλος τα βάζουμε στο τηγάνι να “στεγνώσουν” (5-10 λεπτά).
Σερβίρουμε τα λαχανάκια με το μπέικον, τα κρεμμύδια, το ρόδι και το κουκουνάρι.Τέλος προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, και μαύρο πιπέρι!