Go Back

Γλυκό του Ψυγείου - Μωσαϊκό Σοκολάτας

Ingredients
  

  • 1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο κανονικό
  • 1 φλ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. γάλα
  • 4 κσ. κακάο
  • 1-2 σφινάκια κονιάκ ή Αμαρέτο

Notes

Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπωλ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε έξι κατά προτίμηση κομμάτια και προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα. Τα ραντίζουμε με το κονιάκ και με το μισό φλιτζάνι γάλα, τα ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο βαθύ μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και τα λιώνουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους, το κακάο, χτυπημένα τα ασπράδια και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και τα μπισκότα (σπασμένα) με το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε το λαδόχαρτο και βάζουμε το μείγμα και το σχηματίζουμε σαν λουκάνικο. Εαν είναι πολύ ρευστό, το αφήνουμε λίγο εντός ή εκτός ψυγείου και τελειοποιούμε το σχήμα του αργότερα (πριν καταψυχθεί). Όταν αποκτήσει το ιδανικό σχήμα τότε το βάζουμε στην κατάψυξη. Ιδανικά το σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού γεύσης Βανίλιας.