Go Back

Μακαρόνια χοντρά με κιμά

Ingredients
  

  • 1 πακέτο σπαγγέτι χοντρά
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. Pummaro
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1-2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 κουταλιά Κέτσαπ
  • 1 κουταλιά Worcestershire Sauce
  • 3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • μείγμα πιπεριών

Notes

Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού ζεματιστεί τσιγαρίζουμε σκόρδο, κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, την κέτσαπ, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε μαϊντανό και δυόσμο.
Στην συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια μας και φροντίζουμε μετά το στράγγισμα την επιστροφή τους στην κατσαρόλα και ανακάτεμα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε σάλτσα για να πάρουν γεύση, να χρωματιστούν. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε την σάλτσα και από πάνω πασπαλίζουμε τριμμένη παρμεζάνα.