Go Back

Γουακαμόλε με Γαρίδες & Αντζούγιες

Ingredients
  

  • 2-3 Αβοκάντο ώριμα
  • 2 ντομάτες ώριμες (κόκκινες)
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λεμόνι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κσ. ελαιόλαδο
  • 1-2 καυτερές πιπεριές κόκκινες
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι
  • Lime
  • ολόκληρες γαρίδες βρασμένες ή στον ατμό
  • αντζούγιες

Notes

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και χωρίς τα σπόρια τις στραγγίζουμε να βγάλουν τα ζουμιά τους. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, αφαιρούμε τα κουκούτσια και σε χοντρά κομμάτια τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τις ντομάτες. Τα κουκούτσια δε τα κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, και ταμπάσκο. Χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα και δοκιμάζουμε ως προς το αλάτι, το ταμπάσκο και ανάλογα συμπληρώνουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το μεγάλο κουκούτσι του αβοκάντο, για να μην μαυρίσει γρήγορα σε περίπτωση που πρέπει να σερβιριστεί ως ντιπ εκείνη την στιγμή, ειδάλλως το φιλάμε στο ψυγείο. Το γουακαμόλε, διατηρείται σε βάζο στο ψυγείο και αν μαυρίσει ... όχι δεν χάλασε. Πριν το σερβίρουμε το ανακατεύουμε για να ζωντανέψει το χρώμα του και αν θέλουμε προσθέτουμε 2-3 σταγόνες λάδι.
Σε φρυγανιά ολικής αλέσεως ή και φρυγανισμένο ψωμί απλώνουμε γουκαμόλε και από πάνω βάζουμε την γαρίδα και προσθέτουμε χυμό από Lime και φρέσκο πιπέρι. Πράττουμε το ίδιο για τις αντζούγιες χωρίς τα πρόσθετα.
Έτσι έχουμε έτοιμα θρεπτικά και πεντανόστιμα καναπεδάκια.