Go Back

Γλώσσα στον φούρνο

Ingredients
  

  • 2 κσ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμός λεμονιού
  • 2 κσ. κάππαρη
  • λίγο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • αλάτι
  • μείγμα πιπεριών
  • 1 κσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κσ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φιλέτα Γλώσσας κατεψυγμένα (όχι Κίνας)
  • Βούτυρο

Notes

Βγάζουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν (2 ώρες τουλάχιστον). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C με αέρα και σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα φιλέτα. Ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι, την κάπαρη, την πιπεριά και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι, μείγμα πιπεριών.
Απλώνουμε το μίγμα πάνω από το ψάρι. Βάζουμε μια κουταλίτσα βούτυρο πάνω από κάθε φιλετάκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Σερβίρουμε το κάθε φιλέτο συνοδευόμενο από λαχανικά ή και πατάτες (στον ατμό ή βραστά).