Go Back

Μύδια με Σπανάκι και Ρύζι

Ingredients
  

  • 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
  • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 2 φλ. τσαγιού νερό ζεστό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμονιού

Notes

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι - προσοχή μη μαυρίσει. Ύστερα τσιγαρίζετε το ρύζι.
Ρίχνετε το ζεστό νερό και το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τότε προσθέτετε τα μύδια στραγγισμένα και καλοπλυμένα και τον άνηθο. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά περίπου και απομακρύνετε από τη φωτιά.
Σερβίρεται ζεστό με χυμό λεμονιού.