Go Back

Μανιτάρια γεμιστά

Ingredients
  

  • 10 λευκά μανιτάρια (αγαρικά) μετρίου μεγέθους
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ή 2 μικρά) ψιλοκομμένο`
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μείγμα πιπεριών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Notes

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με υγρό πανί, δεν τα πλένουμε με νερό. Ξεχωρίζουμε το καπέλο τους από το σώμα, και ψιλοκόβουμε τα κομμάτια από τα σώματα των μανιταριών.
Σοτάρουμε σε 2 κ. σ. ελαιόλαδο το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν 5 λεπτά ακόμα. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μείνουν στο μάτι 5 λεπτά ακόμα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190-200 βαθμούς σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι τα μανιτάρια και τα γεμίζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 190-200 βαθμούς ή μέχρι να τρυπιούνται. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι στο ταψί. Παρόλα αυτά, αν δεν είναι αντικολλητικό το ταψάκι, μπορούμε να το λαδώσουμε ελαφρά. Μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο νεράκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν δούμε ότι κολλάνε.