Go Back

Σαλάτα με λάχανο και καπνιστή ρέγκα

Ingredients
  

  • 1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο (ή μαϊντανό) χοντροκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο) κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 20-30 ml χυμός λεμονιού
  • 2 φιλέτα καπνιστής ρέγκας

Notes

Για να ξαλμυρίσουμε την ρέγκα την βυθίζουμε σε ένα μπολ με γάλα για περίπου 1 ώρα ή την τρίβουμε με μια λεμονόκουπα και να την αφήσουμε μέσα στο όξινο υγρό της σαλάτας για μερικά λεπτά.
Βάζουμε σε μια σαλατιέρα το λάχανο, τον κόλιανδρο ή μαιντανό και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις προσθέτουμε στη σαλάτα. Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, περιχύνουμε τη σαλάτα και αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε τη ρέγκα σε φετάκια και τα σκορπίζουμε στη σαλάτα.