Go Back

Πράσινη πατατοσαλάτα

Ingredients
  

Για τη σαλάτα

  • 4-5 πατάτες μεσαίες
  • 100 γρ. μπέικον (ή 2-3 λουκάνικα πολίτικα)
  • 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 στικ σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Για τη βινεγρέτ

  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο μόνο τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6-8 κ.σ. ελαιόλαδο

Notes

Για τις βραστές πατάτες υπάρχουν δύο επιλογές, η γρήγορη: χωρίς την φλούδα ισομεγέθη στον ατμό για 40 λεπτά (μέχρι να τρυπιούνται με πιρούνι) εναλλακτικά στην κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις βράζουμε με την φλούδα αρκεί να τις έχουμε καθαρίσει πρωτύτερα καλά (με σφουγγαράκι και σαπούνι).
Μέχρι να βράσουν οι πατάτες φτιάχνουμε την βινεγρκρέτ. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά για να "ψιλοκοπεί" ο άνηθος και να δώσει αυτό το ωραίο χρώμα στη σάλτσα.
Όταν βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές και τις κόβουμε μικρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σοτάρουμε το μπέικον ή τηγανίζουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα. Ψιλοκόβουμε το μπέικον αν αυτό επιλέξαμε και ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα. Στο τέλος ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό.
Ρίχνουμε και τις πατάτες στο τηγάνι και τις φέρνουμε 2 βόλτες να πάρουν τα αρώματα από το κρεμμύδι και το μπέικον και να απορροφήσουν λίγο από το λίπος του. 

Οι πατάτες πρέπει να είναι ζεστές για να μπορέσουν να πάρουν τις γεύσεις και όχι κρύες.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τη σάλτσα για vα πάρει παντού ωραίο χρώμα. Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σέλερυ ψιλοκομμένα!