Go Back

Πατατοσαλάτα με Τόνο, Γιαούρτι & Μαϊντανό

Ingredients
  

  • 1 kg. πατάτες
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon (ή άλλη πικάντικη)
  • 2-3 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες τόνος σε νερό
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • αγγουράκι τουρσί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μείγμα πιπεριών
  • 1 λεμόνι μικρό

Notes

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή στον ατμομάγειρα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Όταν είναι έτοιμες τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κρεμμύδι, τον τόνο, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και τις αποσύρουμε για να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον μισό μαϊντανό ψιλοκομμένο και 2 κσ ελαιόλαδο. Ανάλογα πόσο πικάντικη την θέλουμε προσθέτουμε μουστάρδα και πιπέρια.
Μόλις κρυώσουν οι πατάτες, τα αναμιγνύουμε και μετά ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό απαραίτητα ψιλοκομμένο, τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.