Go Back

Κινέζικο ρύζι με λαχανικά και σόγια

Ingredients
  

  • 300 γρ. Φασολάκια στρογγυλά κατεψυγμένα
  • 200 γρ. Αρακάς κατεψυγμένος
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ηλιέλαιο
  • 1 κούπα (300 γρ.) ρύζι
  • 4 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γ. Τζίντζερ φρεσκοτριμμένη
  • αλάτι
  • λίγο άσπρο πιπέρι

Notes

Ζεματίζετε τα φασολάκια και τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 3΄-4΄και τα στραγγίζετε. Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το στραγγίζετε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τα 2/3 από το ηλιέλαιο ή το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα στραγγισμένα λαχανικά, ανακατεύετε και ρίχνετε λίγη σόγια-σος. Μεταφέρετε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε ελαφρά στο υπόλοιπο ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο και το ρύζι μαζί με την πιπερόριζα (τζίντζερ), του προσθέτετε την υπόλοιπη σόγια σος και λίγο πιπέρι, και κατόπιν το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Αλατίζετε ελαφρά (η σόγια σος είναι ήδη αλμυρή).
Ανακατεύετε προσεκτικά και σερβίρετε