Go Back

Φριτάτα με σπανάκι

Ingredients
  

  • 6 αυγά
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 κ.σ. αλεύρι προαιρετικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε μέτρα φωτιά σε τηγάνι με βαθύ πάτο, βαζουμε το μισό βούτυρο και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σπανάκι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξει και να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάλτε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα, το αλεύρι και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Στο βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να παίρνει χρώμα το αφαιρούμε και προσθέτουμε το μείγμα αυγών με το σπανάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 8 λεπτά. Με το καπάκι από το τηγάνι, γυρίζουμε τη φριτάτα έτσι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Γέμιση για Σάντουιτς:
santouits-fritata-me-spanaki-taperaki
Σε ότι ψωμάκι θέλουμε, προτείνω πολύσπορο αλείφουμε κατίκι Δομοκού και στα δύο ψωμάκια.
Κόβουμε στην μέση ένα κομμάτι φριτάτας με σπανάκι. Προσθέτουμε λευκό ξύδι μπαλσάμικο με εσπεριδοειδή - Παπαδημητρίου και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Φυσικά αντι για ψωμί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αραβική πίτα.