Go Back

Ρυζοσαλάτα με καλαμπόκι και καρότα

Ingredients
  

  • 1 κούπα ρύζι Basmati
  • 2 καρότα μεγάλα
  • 160 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
  • 1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
  • λίγο φρέσκο κρεμμύδι
  • λίγο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα τρυπητό μέχρι να βγει διάφανο το νερό και καθαρίζουμε εξωτερικά τα καρότα. Βάζουμε το ρύζι σε ένα ταπεράκη και συμπληρώνουμε 1,5 κούπα νερό , αλάτι και τα βάζουμε στον  ατμομάγειρα να ετοιμαστούν για 35 λεπτά. Στον ατμομάγειρα βάζουμε και τα καρότα ολόκληρα, ξεχωριστά από το ρύζι. Όταν τελειώσει ο χρόνος ελέγχουμε αν έχει πιει το νερό του και το αφήνουμε λίγο σκεπασμένο να κρυώσει.
Ξεπλένουμε το καλαμπόκι στο τρυπητό και για ένα λεπτό σε χαμηλό πρόγραμμα τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε μια πλαστική, γυάλινη ή κεραμική σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά με κομμένα τα καρότα και ψιλοκομμένο τον άνηθο. Συμπληρώνουμε λάδι, αλάτι, τζίντερ, μείγμα πιπεριών και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ξύλινη ή πλαστική κουτάλα. Προσοχή όχι μεταλλική.
Η ρυζοσαλάτα μας είναι έτοιμη για χόρταση και φυσικά μπορούμε να συμπληρώσουμε και ότι άλλο υλικό θα θέλαμε πχ τόνο, αγγουράκι τουρσί, ταμπάσκο κ.λ.π.