Go Back

Ομελέτα με ασπράδια και φρέσκα μυρωδικά

Ingredients
  

  • 4-5 ασπράδια αυγών
  • λίγο κατίκι Δομοκού ή Ανθότυρο
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένος
  • 1 χούφτα βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Μία light εκδοχή της ομελέτας με πολλή όμως γεύση. Χτυπήστε 5 ασπράδια με λίγο αλάτι και πιπέρι και προσθέστε 1 χούφτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο ή βασιλικό ή και άλλα της αρεσκείας σας). Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλείψτε το με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίξτε τα χτυπημένα ασπράδια. Αφήστε τα 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και απλώστε στην επιφάνεια 1 φλιτζάνι κατίκι δομοκού ή τριμμένο ανθότυρο.
Διπλώστε την ομελέτα και σερβίρετέ την αμέσως.