Go Back

Κέικ καρότο με επικάλυψη σοκολάτας

Ingredients
  

  • 3 αυγά
  • 3-4 καρότα
  • 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Baking powder

Για την κουβερτούρα

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα κακάο
  • 1/4 της κούπας γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak

Notes

Στο μπλέντερ βάζετε τα αυγά, το λάδι και τα καρότα. Σε ένα μπολ κοσκινίζεται το αλεύρι και το προσθέτετε μαζί με την ζάχαρη και το baking powder. Στην συνέχεια προσθέτετε το περιεχόμενο του μπλέντερ και ανακατεύεται καλά είτε με φτερό χεριού είτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Προσθέτετε το μείγμα σε φόρμα για κέικ και το ψήνεται στην μεσαία θέση στον φούρνο σας; για περίπου 40 λεπτά. Το κέικ σας θα είναι έτοιμο όταν θα έχει φουσκώσει και όταν το τρυπάτε με πιρούνι ή οδοντογλυφίδα και κατά την έξοδο της δεν έχει ζυμάρι πάνω της.
Για την επικάλυψη μπορείτε να του δώσετε λευκή όψη με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη (τελικά έτσι το προτιμώ όταν μάλιστα η φόρμα έχει και σχέδια) ή σοκολατένια σκούρα όψη με την ακόλουθη κουβερτούρα. Σε κατσαρολάκι λιώνεται το βούτυρο, προσθέτεται το γάλα και την ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύοντας συνεχώς μόλις πάρει μια βράση το βγάζετε από την φωτιά. Ξεφορμάρεται το έτοιμο κέικ σε μια πιατέλα και το καλύπτεται με την σπιτική σας κουβερτούρα.