Go Back

Σούπα με πράσο και πατάτες

Ingredients
  

  • 3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • φρέσκο θυμάρι
  • μοσχοκάρυδο

Notes

Σε κατσαρόλα σοτάρετε βούτυρο, λάδι, κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.

 Προσθέτετε τις  τις πατάτες, το θυμάρι, το ζωμό, 1/2 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζετε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Συμπληρώνετε με αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας.
Περνάτε τη σούπα από μπλέντερ και σερβίρετε σε βαθύ πιάτο όπου προσθέτετε μαι κουταλιά γιαούρτι και μοσχοκάρυδο τριμμένο.