Go Back

Λάχανο καρότο με πράσινο μήλο

Ingredients
  

  • 300 γρ. λάχανο λευκό λεπτοκομμένο
  • 200 γρ. κόκκινο λάχανο λεπτοκομμένο
  • κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1/2 πράσινο μήλο
  • 2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη Βινεγκρέτ (μέλι-μουστάρδα)

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. λευκό ξύδι μπαλσάμικο
  • 20 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • αλάτι

Notes

Σε μεγάλο μπόλ λεπτοκόβετε τα λάχανα (όχι στον τρίφτη) και βάζετε όλα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε με την βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδας. Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάτε το μπλέντερ και προσθέστε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο, συμπληρώνοντας αναλόγως με την γεύση και την επιθυμητή υφή (πηχτή - αραιή). Σε περίπτωση που θέλετε πιο έντονη γεύση τότε συμπληρώνεται με απαλή μουστάρδα.