Σε μεγάλο μπόλ λεπτοκόβετε τα λάχανα (όχι στον τρίφτη) και βάζετε όλα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε με την βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδας. Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάτε το μπλέντερ και προσθέστε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο, συμπληρώνοντας αναλόγως με την γεύση και την επιθυμητή υφή (πηχτή - αραιή). Σε περίπτωση που θέλετε πιο έντονη γεύση τότε συμπληρώνεται με απαλή μουστάρδα.