Go Back

Λάχανο με πράσα και ρύζι

Ingredients
  

  • 1 λάχανο μικρό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό από 1-2 λεμόνια

Notes

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτετε το λάχανο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε 1 ½ φλιτζ. νερό σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Ελέγχετε ότι υπάρχει νερό ίσα που να καλύπτει τα λαχανικά της κατσαρόλας και προσθέτετε ζεστό νερό αν χρειαστεί. Ρίχνετε το ρύζι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά, έχοντας το νου σας να υπάρχει νερό να βράσει το ρύζι και να μην κολήσει στο πάτο.
Προσθέτετε το λεμόνι, ανακατεύεται ελαφρά αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά.