Go Back

Κρεμμυδόπιτα με Κουρκουμά

Ingredients
  

  • 1 πακέτο ζύμης κουρού ή χωριάτικη (2 φύλλα)
  • 1 1/2 kg. ξερά κρεμμύδια
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. μπέικον
  • 4 αυγά
  • 5 κ.σ. αλάτι (κοφτές)
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

Notes

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μισοφέγγαρα τα κρεμμύδια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε λίγο, περίπου 10 λεπτά. Τα αποσύρουμε και σε σουρωτήρι τα αφήνουμε για να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τον κουρκουμά το το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μπέικον και την τριμμένη γραβιέρα. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε προσθέτωντας τα κρεμμύδια και στο τέλος το ανθότυρο.
Λαδώνουμε, με ένα πινέλο, ένα ορθογώνιο ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας και το απλώνουμε ομοιόμορφα, με ένα πιρούνι, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τέλος σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και χαράσσουμε ελαφρά την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μία ώρα