Go Back

Σαλάτα σπανάκι, μπέικον, πορτοκάλι

Ingredients
  

  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 100 γρ. μπέικον
  • 1 μεσαίο πορτοκάλι την ψίχα του σε κομματάκια
  • 1/2 κούπα κρουτόν

Για τη Βινεγκρέτ

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χυμό από λεμόνι
  • 1 κούπα χυμό από πορτοκάλι σαγκουίνι
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
  • αλάτι κατά βούληση

Notes

Σε ένα μπολ βάζετε το καθαρισμένο σπανάκι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε (χωρίς λάδι) το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα δηλαδή. Το προσθέτετε στο μπολ μαζί με τα κρουτόν και την ψίχα από το πορτοκάλι.
Στο μούλτι βάζετε το ελαιόλαδο, τους χυμούς, το μπαλσάμικο, το μέλι και το αλάτι και χτυπάτε να γίνει μια λεπτόρρευστη σάλτσα. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα λίγο πριν σερβίρουμε.