Go Back

Πράσινο Περουβιανό ρύζι

Ingredients
  

  • 60 γρ. κόλιανδρος φρέσκος
  • 1,5 κούπα του τσαγιού νερό
  • 1-2 φέτες μπέικον
  • 1 καρότο
  • 1 ξερό κρεμμύδι μικρό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι Jasmin
  • αλάτι

Notes

Στο μίξερ (multi) βάζουμε τον κόλιανδρο με το νερό και τουλάχιστον για πέντε λεπτά τα πολτοποιούμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το μπέικον να ψηθεί. Με το που λιώσει το λίπος του προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το πράσινο νερό με τον κόλιανδρο και το ρύζι. Μαγειρεύουμε και ελέγχουμε, ανακατεύουμε συχνά. Όταν το νερό πάρει βράση τότε χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ετοιμασθεί το ρύζι. Αν χρειασθεί προσθέτουμε ζεσταμένο νερό.