Go Back

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου

Ingredients
  

  • 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας (πτι μπερ) (μπορεί και περισσότερο)
  • 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου καλής ποιότητας (Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια)
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση σοκολάτα (78 γρ. το ένα)
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • τρούφα σοκολάτας

Notes

Σε ένα μικρό μπολ βάζετε λίγο γάλα και βουτάτε τα μπισκότα (γρήγορα χωρίς να μουλιάσουν) και τα βάζετε σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 ως βάση. Πρέπει να καλυφθεί καλά ο πάτος οπότε αν χρειασθεί σπάτε τα μπισκότα για να καλύψετε τα κενά
Η χρήση του πυρέξ ή άλλου σκεύους που να μην το αφήσει να απλωθεί είναι μονόδρομος. Όπως και στην φωτογραφία ότι άλλο θα σας ταλαιπωρήσει
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψει. Ρίχνετε σταδιακά το 1 φλ. γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, μειώνετε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου από τα φακελάκια, ρίχνετε σταδιακά και τα υπόλοιπα 2 φλ. γάλα χτυπώντας να ενσωματωθούν πλήρως.
Σε ένα μικρό μπολ με το μίξερ (φτερό) χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει-φουσκώσει.  Αφήνετε τα μίξερ :) και προσθέτετε μέσα στη κρέμα τυριού-σοκολάτας τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη στρώση μπισκότων και το στρώνετε ισομερώς. Από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με άλλη μια στρώση μπισκότων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία όπως και για την βάση.
Τελειώνετε στρώνοντας το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα από πάνω, ισιώνετε την επιφάνεια, προσθέτετε την τρούφα και σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες.