Go Back

Σαλάτα πέννες με τόνο

Ingredients
  

  • 200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
  • κάπαρη
  • πιπεριές κόκκινες-κίτρινες
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό

Για την Βινεγκρέτ

  • μέλι
  • ελαιόλαδο
  • μπαλσάμικο
  • μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Βράζουμε τις πέννες, τις βουτυρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε καλαμπόκι ή χρησιμοποιούμε έτοιμο από κονσέρβα. Σε ένα πλαστικό μπολ, βάζουμε το καλαμπόκι, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τις πέννες και ανακατεύουμε ελαφρά.
Φτιάχνουμε την βινεγκρέτ, βάζοντας σε ένα ποτήρι λάδι, μπαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα και χτυπάμε. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ στο μπολ ανακατεύουμε καλά. Μπορούμε να βάλουμε το μπολ στο ψυγείο για να φαγωθεί αργότερα ή και εκείνη τη στιγμή