Go Back

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυριά

Ingredients
  

  • 125 ml σπορέλαιο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 100 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο
  • 200 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 250 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 3 κ.γ. Baking Powder
  • 3 αυγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • λίγο πιπέρι

Notes

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το υπόλοιπο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα, καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά. Όταν κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα του και το φυλάμε, τυλιγμένο με πλαστική μεμβράνη, μέχρι την ώρα που θα το κόψουμε φετούλες.