Go Back

Πίτσα με αραβική πίτα

Ingredients
  

  • 1 πακέτο Αραβικές πίτες μεσαίες
  • 1 κουτί πουμαρό
  • 1 κ.γ. κέτσαπ
  • 5-10 σταγόνες ταμπάσκο
  • 5-10 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • μπείκον (όσο θέλετε)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • κύμινο
  • θυμάρι

Notes

Σε κατσαρολάκι, τσιγαρίζουμε κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτουμε το πουμαρό, κέτσαπ, ταβάσκο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κύμινο και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Δοκιμάζουμε φροντίζοντας ότι η έντονη γεύση της ντομάτας να χαθεί! Μόλις ετοιμασθεί αφήνουμε το μείγμα λίγο έξω από την φωτιά, να ηρεμήσει από την βράση.
Στο τηγάνι χωρίς λάδι βάζουμε το μπέικον ίσα για να ψηθεί, λιώσουν τα λίπη, πάρει λίγο χρώμα. Όταν ετοιμασθεί το βάζουμε στην άκρη και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε μπολ, με τρίφτη ψιλοκόβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε δύο λαμαρίνες απλώνουμε λαδόκολλα και πάνω τους τις πίτες ελαφρά λαδωμένες (με πινέλο). Προσθέτουμε το μείγμα, τα ψιλοκομμένα τυρί, το μπέικον τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και το θυμάρι. Φυσικά ότι άλλο έχετε στο ψυγείο μπορεί να προστεθεί όπως αντζούγιες, ελιές
Ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού. Σερβίρουμε το κουνουπίδι ζεστό.