Go Back

Tσιζκέικ μερέντα με τυρί κρέμα

Ingredients
  

  • 50 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 75 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 400 γρ. μερέντα
  • 100 γρ. καρύδια
  • 500 γρ. τυρί κρέμα καλής ποιότητας (Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια) σε θερμοκρασία δωματίου

Notes

Σε μίξερ, σπάστε τα μπισκότα, προσθέστε το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας από την Μερέντα που έχετε. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από τα καρύδια και συνεχίστε μέχρι να γίνει ένα υγρό, αμμώδες μείγμα. Απλώστε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψάκι ή όπου αλλού νομίζετε διαμέτρου 23 εκατοστών και πιέστε στη βάση, είτε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετήστε το σκεύος με την βάση μπισκότου στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.
Χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε την υπόλοιπη μερέντα στο μείγμα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα πάνω στην βάση που έχετε βάλει στο ψυγείο. Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα καρύδια και συμπληρώνετε τα κράνμπερι.