Go Back

Κοτόπουλο μαριναρισμένο με μέλι και μουστάρδα

Ingredients
  

Συστατικά Σάλτσας

  • μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου (ή μια σκελίδα λιωμένη)
  • 1 λεμόνι (Χυμός + ξύσμα)
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη μαρινάδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό από ένα λεμόνι, ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Παίρνουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα προσθέτουμε στη μαρινάδα. Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες.
Μεταφέρουμε τα μπούτια από τη μαρινάδα σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά, γυρίζοντας κάθε τόσο. Σιγά σιγά προσθέτουμε τη μαρινάδα και όταν είναι έτοιμα τα μπούτια τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.