Go Back

Ζυμαρικά με σάλτσα κολοκύθας και φασκόμηλο

Ingredients
  

  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 500 γρ. κολοκύθα
  • 300 ml γάλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μσχοκάρυδο
  • φύλλα Φασκόμηλου
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Σε τηγάνι βαθύ ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά τα κομματάκια κολοκύθας, προσθέτεις μετά από 3 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν ρίχνεις το μοσχοκάρυδο, το γάλα και τα σιγοβράζεις για 10 λεπτά. Στη συνέχεια με το Multi χειρός τα πολτοποιείς και η σάλτσα είναι έτοιμη για απόλαυση.
Βράζεις τα μακαρόνια και αφού στραγγισμένα τα επαναφέρεις στην κατσαρόλα, με λίγο βούτυρο τα γυρνάς. Μετέπειτα προσθέτεις λίγο από την σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια έτσι ώστε να αναμειχθούν καλά.
Στο πιάτο σερβίρεις μακαρόνια, προσθέτεις από πάνω λίγο σάλτσα, τρίβεις παρμεζάνα και αν θες προσθέτεις ένα κλωναράκι φασκόμηλο για ντεκόρ.