Go Back

Τρίχρωμες Φακές στα γρήγορα

Ingredients
  

  • 1 φλιτζάνι τρίχρωμες φακές
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

 
Το πρωί βάζεις τις φακές σε νερό να μουλιάσουν. Το απόγευμα τις βράζεις σε αλατισμένο νερό, 20 λεπτά περίπου. Προσοχή να μην της πολύ βράσεις, πρέπει να κρατάνε λίγο. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνεις και της αφήνεις να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζεις τις φακές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις πολύχρωμες πιπεριές, το σκόρδο. Προσθέτεις λάδι, ξύδι μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.