Go Back

Μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη

Ingredients
  

  • 2-4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • φύλλα δεντρολίβανου
  • ξύδι μπαλσάμικο
  • σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Notes

Στο μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο και το πιπέρι, πολτοποιούμε και φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Σε σακούλες τροφίμων βάζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες αφού τις έχουμε αλείψει καλά με την μαρινάδα και ότι έχει περισέψει την βάζουμε μαζί τους.  Τις αφήνουμε το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο μα όχι περισσότερο απο μία νύχτα.
Οταν ετοιμοι για να τις ψήσουμε, τις βγάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας μας, για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σκουπίζουμε με αποροφητικό χαρτί τη μαρινάδα απο το κρέας.
Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά ή ετοιμάζουμε τα κάρβουνα και ψήνουμε τις μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν και απο τις δυο πλευρές συνήθως ενα λεπτο για κάθε πόντο πάχους της μπριζόλας.