Go Back

Τραχανότο με κουρκουμά και Μανιτάρια

Ingredients
  

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 200 γρ. ξινός τραχανάς
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1.200 ml ζωμός λαχανικών
  • 80 γρ. παρμαζάνα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Notes

Τσιγαρίζεις το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτεις το σκόρδο. Ρίχνεις τα μανιτάρια και σοτάρειςε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτεις τον τραχανά και ανακατεύεις τόσο όσο. Συμπληρώνεις με το κρασί και περιμένοεις να εξατμιστεί και προσθέτεις τον κουρκουμά.
Χαμηλώνεις τη φωτιά και σταδιακά ρίχνεις με μία κουτάλα λίγο λίγο το ζωμό και ανακατεύεις ελαφρά μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζεις μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός και μέχρι να μαγειρευτεί ο τραχανάς και να χυλώσει. Δοκιμάζεις και αν χρειάζεται συμπληρώνεις αλάτι και πιπέρι.
Τέλος προσθέτεις την τριμμένη αρμεζάνα και ανακατεύεις με γρήγορες κυκλικές κινήσεις.  Σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.