Σολομός με σόγια στο τηγάνι
- 2 φιλέτα σολομού κομμένα κατά μήκος στα 2-3 cm
- φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 130 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμός τζίντζερ
- 2-3 κ.σ. σόγια σως
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ψιλοκόβεις το κρευμμυδάκι και το έχεις έτοιμο για γραρνίρισμα.
Τα φιλέτα σολομού κόβεις καταμήκος σε χοντρα κομμάτια των 2-3 πόντων.
Σε τηγάνι ζεσταίνεις λίγο λάδι και τηγανίζεις τον σολομό 2-3 λεπτά απο κάθε πλευρά. Προσθέτεις την σόγια και το τζίντζερ και συνεχίζεις για ίσο χρονικό διάστημα. Οταν έτοιμα αποσύρεις και σερβίρεις γαρνίροντας με το κρεμμυδάκι.
Συνοδεύεται με απλό ρύζι ατμού!