Go Back

Ζυμαρικά με πέστο παντζαριού

Ingredients
  

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρέσκειάς σου
  • 500 γρ. παντζάρια βρασμένα
  • 100 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτεις αλάτι, τα ζυμαρικά.
Σε ένα μπλέντερ βάζεις το ελαιόλαδο, τα σκόρδα κομμένα σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό από το λεμόνι και χτυπάς καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το σκόρδο. Βάζεις τα βρασμένα παντζάρια και χτυπάς καλά μέχρι να πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα καρύδια και χτυπάς μέχρι να διαλυθούν τελείως. Τέλος, βάζεις την παρμεζάνα και χτυπάς για λίγα δευτερόλεπτα.
Τοποθετείς ένα τηγάνι στη φωτιά. Προσθέτεις 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, τη σάλτσα με το παντζάρι και τα ζυμ,αρικά. Ανακατεύεις για 1-2 λεπτά μέχρι να  χρωματισθούν τα ζυμαρικά από τη σάλτσα.
Αφαιρείς και σερβίρουμε με καρύδια σπασμένα, την παρμεζάνα.