Go Back

Ζυμαρικά με βότκα και σολομό

Ingredients
  

  • 500 γρ. μεγάλα κοχύλια
  • 400 γρ. σολομός φιλέτο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 80 γρ. βότκα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • χυμό από 1 λάιμ
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Βάζεις τα ζυμαρικά να βράσουν σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Δεν τα πολυβράζεις γιατι στο τέλος θα τα προσθέσεις στο τηγάνι.
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρεις ελαφρά τον σολομό (μικρά κυβάκια 1-2 εκ.) με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει ωραίο χρώμα (περίπου 1-2 λεπτά) και τον αφαιρείς από τη φωτιά.
Ψιλοκόβεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο και στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα τσιγαρίζεις και αυτά. Οταν ετοιμασθούν, προσθέτεις τον σολομό στο τηγάνι και σβήνεις με την βότκα - περιμένεις να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεια, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις ελαφρά.
Ρίχνεις μέσα τα ζυμαρικά ασούρωτα, δηλαδή να έχουν και λίγο απο το αμυλωμένο νερός τους, ανακατεύεις και αφαιρείς από την φωτιά.
Τέλος, προσθέτεις το ξύσμα από τα λάιμ, τον χυμό από το λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατεύεις και σερβίρεις