Go Back

Λάχανο με λουκάνικο στην κατσαρόλα

Ingredients
  

  • 1 λάχανο άσπρο
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 μικρό ποτήρι μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο μεγάλο

Notes

Ψιλοκόβεις το λάχανο και το κρεμμύδι. Τρίβεις στο χοντρό τρίφτη το μήλο και σιγοβράζεις όλα τα υλικά σε μεγάλη κατσαρόλα για περισσότερο από 1 ώρα, έως ότου "πιουν" όλα τα υγρά τους. Στον πάτο της κατσαρόλας πρέπει πάντα να υπάρχει ζουμάκι τόσο όσο για να μην καεί το λάχανο. Αν χρειασθεί συμπληρώνεις νερό με ξύδι μα πάντα τόσο όσο.
Είκοσι λεπτά πριν την ολοκλήρωση προσθέτεις το λουκάνικο κομμένα σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια όπως είναι ή και ξεφλουδισμένο. Οταν ετοιμασθεί το φαγητό σερβλίρεις όπως είναι. Αν περισσέψει λάχανο, μπορείς σε ταπεράκι να το φυλάξεις, για την επόμενη ημέρα.