Go Back

Μανιτάρια Portobello γεμιστά στον φούρνο

Ingredients
  

  • λίγο ελαιόλαδο
  • 5 μεγάλα μανιτάρια Portobello
  • 200 γρ. γκούντα τυρί τριμμένο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τυρί τριμμένο
  • 3 φέτες τσένταρ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180° C με αέρα. Βγάζεις τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και με ένα κουτάλι αφαιρείς με προσοχή το μαύρο μέρος. Στη συνέχεια, με το χέρι, αν θέλεις, αφαιρείς τη φλούδα που έχουν από τις άκρες προς το κέντρο. Έτσι θα έχουμε ολόλευκα μανιτάρια.
Αλείφεις με ελαιόλαδο τα μανιτάρια και τα βάζεις σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Φροντίζεις η πλευρά που θα γεμίσεις να κοιτάει προς τα πάνω. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και γεμίζεις με μείγμα τυριών της αρεσκείας σου, στην συγκεκριμένη περίπτωση με Γκούντα και μοτσαρέλα τριμμένη. Τέλος σαν καπάκι προσθέτεις μισή φέτα τσένταρ.
Ψήνεις στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να λειώσουν τα τυριά.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζεις και τα αφήνεις για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.