Go Back

Βίδες με κρέμα και μανιτάρια

Ingredients
  

  • 500 γρ. πένες
  • 100 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • πολύ λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Notes

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και μόλις πάρουν έντονο χρώμα χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να καβουρδιστεί (εάν το αποφύγουμε τότε και vegeterian). Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί η υγρασία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
Βράζουμε τις πένες σε κατσαρόλα και λίγο πρίν να είναι έτοιμες τις αποσύρουμε χωρίς να τις στραγκίξουμε. Με τρυπητή κουτάλα τις προσθέτουμε στο τηγάνι ας έχουν και λίγο απο το νερό τους.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά και να έχει δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα που θα ντύνει όμορφα τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.