Go Back

Πατάτες, καρότα, μήλα και σκόρδο με αρωματικά βότανα στο φούρνο

Ingredients
  

  • 400 γρ. πατατούλες baby πλυμένες με τη φλούδα
  • 400 γρ. μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 200 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 5 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  • 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
  • 1/3 φλιτζανιού ξερά ανάμεικτα αρωματικά βότανα (θυμάρι, ρίγανη, λουΐζα, λεβάντα)
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 μεγάλο κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Notes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε τα σκόρδα, τα καρότα και τις πατάτες σε λαμαρίνα φούρνου, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, τον ζωμό των λαχανικών και τα ξερά βότανα, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε μισή ώρα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τα μήλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύσμα του πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε 15 –20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν τα μήλα.
Σερβίρουμε, είτε μόνο του είτε μαζί με κάποιο μπλε τυρί (ροκφόρ, γκοργκοντζόλα, κ.α.) ή και σαν συνοδευτικό σε ψητό κρέας.